Vodafone pakt SMS diensten harder aan

Geplaatst op 07-04-2010 om 12:00

Vodafone gaat hard optreden tegen partijen die malafide sms-diensten aanbieden. Wanneer een sms-dienst in strijd is met geldende afspraken sluit Vodafone in uiterste gevallen de SMS shortcode af.

Vodafone Nederland gaat hard optreden tegen partijen die malafide sms-diensten aanbieden. Wanneer een sms-dienst in strijd is met geldende afspraken sluit Vodafone in uiterste gevallen de volledige shortcode af. De shortcode is het 4-cijferige telefoonnummer van de sms-dienstverlener waarmee verschillenden diensten worden verstuurd. Om dit mogelijk te maken scherpt Vodafone de contracten met sms-dienstverleners aan. Vodafone wil niet langer dat klanten ongewenst geconfronteerd worden met diensten en verkoopmethodes die indruisen tegen fatsoensnormen en algemeen rechtvaardigheidsgevoel.

Met deze stap legt Vodafone de verantwoordelijkheid voor het aanbod van sms-diensten neer bij de sms-dienstverleners die ook de aansluiting met het netwerk realiseren. De maatregelen dwingen retailers voortaan kritischer te kijken naar het type dienst die ze aansluiten, waardoor kwaadwillende sms-diensten voortaan aan de poort van het netwerk geweerd worden in plaats van achteraf afgesloten nadat klanten hebben geklaagd.

De aangescherpte contracten tussen Vodafone en dienstverleners vormen een aanvulling op de recent aangescherpte SMS Gedragscode. Vodafone heeft vertrouwen in de werking van de code, maar vindt deze aanvullende maatregelen belangrijk voor extra bescherming van Vodafone klanten tegen ongewenste sms-diensten en voor een snelle zuivering van de premium sms-dienstenmarkt.

 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Keurmerk nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...