Strengere gedragscode voor sms-diensten

Geplaatst op 03-03-2008 om 12:00

Staatssecretaris Heemskerk (EZ) verwelkomt de nieuwe sms-gedragscode voor aanbieders van mobiele diensten. Aanleiding voor de code is een groot aantal klachten over sms-diensten.

Staatssecretaris Heemskerk riep het bedrijfsleven in de zomer van 2007 op een einde te maken aan de onduidelijkheden over schijnbaar gratis sms'jes, met name ringtones. Vooral kinderen waren hiervan de dupe.

De nieuwe code is opgesteld door mobiele operators, service providers, sms-dienstverleners en contentaanbieders. De code gaat naar verwachting begin april 2008 in.

Filter
Een van de onderdelen van de code is een filter voor sms-diensten. Consumenten kunnen aangeven dat zij bepaalde sms-diensten niet willen gebruiken. Dit filter is naar verwachting op 1 juli 2008 klaar.

Reclame
Er komt een strengere richtlijn voor reclames voor sms-diensten. Zo moet duidelijk zijn of het om een abonnement gaat, wat de precieze kosten zijn en om hoeveel sms'jes het gaat.

Ook komt er een website met een overzicht van alle sms-abonnementsdiensten, aanbieders en kosten.

Commissie
Verder komt er een onafhankelijke commissie die het gedrag van de aanbieders kan beoordelen en sancties kan opleggen als de reclamecode wordt overtreden.

De Consumentenautoriteit en OPTA kunnen optreden tegen bedrijven die de wettelijke regels overtreden.

bron: Regering
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Keurmerk nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...