Rechter schrapt sms-nota

Geplaatst op 13-02-2009 om 10:55

HEERENVEEN - De kantonrechter in Heerenveen heeft een streep gezet door een torenhoge rekening van telecombedrijf T-Mobile voor het versturen van honderden ongevraagde sms-berichten.

De klant die weigerde te betalen en de zaak voor de rechter bracht, kreeg gelijk. Telefoonaanbieders moeten hun klanten beschermen tegen 'dit soort twijfelachtige zaken', aldus de rechter.

'Wil je een televisie winnen?' Dat sms'je plopte in de herfst van 2007 tevoorschijn op het schermpje van de mobiele telefoon van een kersverse klant van T-Mobile. Ja, antwoordde hij. Daarna werd hij ongevraagd overspoeld met 840 sms'jes. Die kostten 1,50 euro per stuk, zag hij later op zijn factuur.

Dat de dure sms'jes niet van T-Mobile afkomstig waren maar van een zogenoemde sms-entertainmentdienst, doet er volgens de rechter niet toe. '',T-Mobile kan zich er niet achter verschuilen slechts zijn netwerk ter beschikking te stellen aan aanbieders van diensten: het bedrijf is rechtstreeks gebonden aan de sms-gedragscode.''
Volgens die code had T-Mobile moeten controleren of de juiste aanmeldprocedure was gevolgd. Ook had de consument vooraf op de hoogte moeten worden gebracht van het tarief dat hij voor de sms'jes moest betalen. Dat was niet gebeurd.

 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Keurmerk nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...