Consument moet ook buiten winkel opletten

Geplaatst op 16-04-2009 om 10:06

DEN HAAG - Consumenten hebben niet alleen problemen op de winkelvloer. Bij de Consumentenautoriteit (CA) komen steeds meer meldingen binnen over verkoop via internet en telefonische verkoop.

Voor de toezichthouder reden om dit jaar de pijlen vooral te richten op telemarketing. Daarnaast volgt de CA met argusogen de verkoopdemonstraties.

Volgens het jaarverslag van de Consumentenautoriteit worden in die besloten bijeenkomsten mensen onder druk gezet om iets te kopen of een overeenkomst aan te gaan. Dankzij de wet Oneerlijke Handelspraktijken, die vorig najaar van kracht werd, kunnen agressieve verkoop en misleidende praktijken beter worden aangepakt.

Schaamte


Uit onderzoek blijkt dat consumenten sommige problemen niet melden, uit schaamte omdat ze ergens zijn ingetrapt of omdat ze denken dat er toch niets aan hun probleem te doen is.

Niettemin wisten mensen vorig jaar meer dan één miljoen keer de website ConsuWijzer te vinden en dat was een verdubbeling ten opzichte van 2007.

Sms-diensten


De Consumentenautoriteit had vorig jaar handenvol werk aan sms-diensten en ging daarbij twee keer over tot het opleggen van een boete.

Jongeren dachten via websites gratis ringtones te krijgen, maar zaten vervolgens vast aan een duur abonnement, waar ze lastig van af konden komen.

bron: Nu
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Keurmerk nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...