Sms-filter is een feit

Geplaatst op 11-07-2008 om 09:12

AMSTERDAM - Na aandringen van staatssecretaris Heemskerk is vrijdag een sms-gedragscode ingevoerd. Gebruikers van mobiele telefoons kunnen voortaan aangeven dat ze uitgesloten willen worden van betaalde sms-abonnementen.

Dat meldt de NOS. Vooral kinderen hebben baat bij het filter. Jonge mensen downloaden vaak ringtones zonder te beseffen dat ze daarmee direct gekoppeld worden aan een sms-abonnement.

Met het sms-filter kunnen dit soort diensten geblokkeerd worden via smsgedragscode.nl. Op de site wordt uitgelegd hoe je een abonnement op kunt zeggen.

Opmerking van smsafmelden.info
Een erg goed initiatief. Voor mensen die helemaal geen betaalde sms berichten willen ontvangen is dit een perfecte oplossing. Volgens smsdienstregister.nl zit er alleen wel een nadeel aan. Sms diensten die wel volgende de gedragscodes werken zullen na deze filter niet meer werken. Hierdoor is het mogelijk dat er geen berichten meer ontvangt van belangrijke instanties zoals inloggen bij een online bank of belangrijke file informaties. Daarnaast wordt er naar het afmelden van deze filter weer automatisch aangemeld bij alle diensten. Hierdoor is het probleem niet opgelost. Volgens smsdienstregister.nl is het ook beter om de diensten individueel af te melden.

bron: nu.nl
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de Smsdienst Keurmerk nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...